Rijst met paksoi en cashew

IMG_5349

Een lekker en makkelijk recept zonder vlees of zuivel, dat ook bij mijn kinderen in de smaak viel.
Ze zijn dan ook erg dol op rijst en op cashewnoten.

Wat heb je nodig? Voor 4 personen:

  • Afbeelding250-300 gr rijst
  • 1 grote paksoi
  • vega gehakt
  • 125 gram champignons in schijfjes
  • 1 el groentenbouillon (poeder of een blokje)
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • scheutje soyasaus

Kook een pan met zilvervlies of Basmati rijst.
Intussen de ui en knoflook snipperen en in een wokpan glazig bakken. Dan het vega gehakt toevoegen en even meebakken (optioneel). Hier de groentenbouillon overheen strooien of verkruimelen. De paksoi snijden en mee roerbakken tot het geslonken is.
Nu wat kruiden naar smaak toevoegen, kerrie smaakt er goed bij.
Een scheutje soyasaus erdoor doen. Voeg als laatste de champignons toe en kook nog even kort.
Intussen de cashewnoten roosteren in een droge pan.
Tot slot de rijst en het groentenmengsel door elkaar scheppen en bestrooien met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s