Gado gado

Vanavond stond gado gado op het menu, de kinderen zijn daar dol op!

Het belangrijkste ingrediënt is uiteraard de pindasaus.
Verder is het alleen een kwestie van rijst koken en wat spitskool, sperzieboontjes, bloemkool en/of taugé.
Nog een schaaltje frisse komkommer erbij en je kunt aan tafel.
Hoe heb ik de pindasaus gemaakt? Dit heb je nodig:

  • IMG_54271 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • klein stukje gember (optioneel)
  • 1 el kokosolie
  • 4 el pindakaas
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl djintan of zelf gemalen komijnzaad
  • 100 ml (soja)room, kokosmelk of gewone melk

Snijdt de ui en de knoflook fijn, en rasp de gember (optioneel, niet alle kinderen houden daarvan).
Doe een eetlepel kokosolie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en gember.
Voeg 4 eetlepels pindakaas toe en roer door elkaar. Voeg hier de room/melk aan toe en 2 eetlepels ketjap.
Het is nu een stevige massa, die leng je aan met water tot een smeuïge saus ontstaat.
Voeg tot slot een theelepel gemalen komijn toe.

Op tafel heb ik nog een schaaltje met losse pinda’s en wat kroepoek neergezet.
De pan met pindasaus werd uitgelikt. Lekker smullen dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s