Vegan macaroni met kaas

Afbeelding

Net als ik dol op macaroni met kaas? Maar niet zo dol op de calorieën en verzadigde vetten die er in de kaassaus zitten? Of andere redenen om liever geen zuivel te gebruiken? Maak dan eens dit vegan alternatief. De kaassaus bevat geen room en is gemaakt met onder meer edelgist. Dit natuurlijke, plantaardige product geeft een milde kaassmaak aan de saus, zonder dat je daarbij de calorieën cadeau krijgt. Bovendien is edelgist rijk aan plantaardige eiwitten en zit het ook nog eens vol verschillende B-vitaminen. Een gezond alternatief voor kaas dus! Een pot edelgist is voor 3,99 verkrijgbaar bij de natuurwinkel.

Wat heb je nodig?

  • 30 gram edelgist
  • 35 gram (spelt)bloem
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • snufje kurkuma
  • 2 el biologische groentebouillonpoeder (of 1 blokje)
  • 500 milliliter water
  • 2 tl mosterd
  • 250 gram (volkoren) macaroni of andere pasta
  • 500 gram broccoli

Meng edelgist, bloem, knoflook- en uienpoeder, zout, kurkuma en bouillonpoeder in een sauspan. Voeg water toe en klop met de garde de klontjes eruit. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de saus indikken en voeg op het einde mosterd toe.

Kook intussen de broccoli en de macaroni.
Voeg alles bij elkaar en je vegan ‘mac ’n cheese’ is klaar!

Recept: Vegan Challenge

 

Advertenties

Een gedachte over “Vegan macaroni met kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s