Quinoasalade

Afbeelding

Wie weinig of geen dierlijke producten eet, moet zorgen voor andere goede bronnen van eiwitten.
Quinoa is daarvoor heel geschikt, want dit pseudo-graan zit vol met plantaardige eiwitten.
Te gebruiken als vervanger voor rijst of pasta, of, zoals in dit recept, als basis voor een heerlijke, vullende salade met verse groenten. Ook je kinderen zullen ervan smullen!

Wat heb je nodig voor de salade?

  • 200 gram biologische quinoa
  • biologische groentebouillon
  • 250 gram sperzieboontjes
  • 1 rode paprika
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1/2 potje kalamate olijven

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • uienpoeder (of een verse ui door de salade)
  • 2 tl thijm (of 2 verse takjes)
  • 1 el peterselie (of een 1/2 bosje vers)
  • 1 tl mosterd

AfbeeldingSpoel de quinoa af in een zeef en kook in heet water met hierin een eetlepel bouillonpoeder of een bouillonblokje. Giet de quinoa af en laat afkoelen. Kook de sperzieboontjes gaar in water met wat zout. Giet de boontjes af en laat afkoelen.
Snijd intussen de paprika in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes.
Maak de dressing door alle ingrediënten samen te voegen tot een gladde saus.
Doe de afgekoelde quinoa en boontjes, de tomaatjes, de paprika en de olijven bij elkaar in een grote schaal en overgiet met de dressing. Hussel nog even goed door elkaar.

Lekker met een warm stokbroodje erbij!

 

Advertenties

3 gedachtes over “Quinoasalade

  1. Inge zegt:

    Dat ga ik proberen! Als je helemaal geen dierlijke producten eet, zorg er dan voor dat je vitamine B12 supplementen slikt. De vitamine B12 die ons lichaam nodig heeft zit nl. alleen maar in dierlijke producten. De pseudo-vitamine B12 uit zeewier lijkt wel heel veel op vitamine B12, maar kan het niet vervangen. Let bij het kopen van de supplementen op de vulstoffen: vaak wordt lactose gebruikt, maar er zijn ook vega-supplementen te koop (bij de natuurwinkel).

    • Bedankt Inge, ik slik inderdaad een supplement. En de kinderen ook eens per week. Zij eten nog wel wat kaas/zuivel.
      Het schijnt dat in India bijna niemand een B12 tekort heeft ondanks dat men daar overwegend vegetarisch eet. Maar door onze ver doorgevorde hygiëne krijgen wij de bacterie niet meer op andere manieren binnen dan via dierlijke producten.
      Meer in de grond wroeten dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s