Omega salade

Afbeelding

Deze salade zou helemaal af zijn met nog een heerlijke rijpe avocado erdoor, helaas had ik die van mij iets té rijp laten worden. Jammer, maar alsnog een lekkere, zomerse en frisse salade. Te eten als hoofdgerecht, lunchgerecht of bijgerecht.
Ik heb er een hoofdmaaltijd van gemaakt, in combinatie met een lekkere zelfgebakken boterham uit de broodbakmachine.

Benodigdheden (hoofdgerecht voor 2 personen, bijgerecht 4): 

  • halve krop ijsbergsla IMG_5237
  • 2 trostomaten
  • 1 avocado
  • 2 biologische eieren (optioneel)
  • (Kalamate) olijven
  • een flinke hand Omega Mix (mix van 5 verschillende zaden)
  • 3 l olijfolie
  • 1 1/2 el wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • snufje zout of Herbamare
  • kruiden naar smaak (bv. bieslook, peterselie, basilicum)
  • brood of stokbrood

Snij de ijsbergsla in stukjes of repen en de tomaat in blokjes.
Kook de eieren en rooster in een droge pan heel kort de omega mix (totdat de eerste zaadjes gaan poffen)
Maak de dressing door de olijfolie, de azijn, de mosterd en de kruiden door elkaar te mixen.
Doe sla, tomaat, eieren, avocado en olijven bij elkaar in een grote kom.
Overgiet met de dressing en serveer met een lekker broodje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s