Kikkererwtensalade

Afbeelding

Ik hou erg van maaltijdsalades en het heerlijke weer van vandaag maakte dat ik extra veel zin had in een salade.
Maar mijn kinderen zijn niet zulke sla-eters en wat warms bij de avondmaaltijd wordt hier thuis ook erg gewaardeerd.
Laat ik nou een recept hebben gevonden dat toch aan al onze voorkeuren tegemoet komt!
Deze warme kikkererwtensalade heeft door de geroosterde groenten en balsamico azijn echt een heerlijke smaak! Daar komt nog bij dat het in een handomdraai klaar is, wat met een druk gezin een zeer welkome bijkomstigheid is.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 kleine uien in partjes
  • bakje cherry tomaatjes gehalveerd (250 gr)
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 tl provençaalse kruiden
  • 75 gram rucola
  • 800 gram gewelde kikkererwten (dit is het gewicht na uitlekken)
  • peper en zout
  • 100 gram (biologische) geitenkaas (optioneel)

IMG_5260Verwarm de oven voor op 175 graden en smelt de kokosolie in een pannetje.
Doe de tomaatjes en de ui in een ovenschaal en besprenkel met de olie en azijn.
Strooi er de kruiden en wat peper en zout overheen.
Plaats de schaal 10 minuten in de oven.
Verwarm de kikkererwten in het vocht met wat zout en giet hierna af.
Meng de warme kikkererwten met de geroosterde ui/tomaat en de rucola.
Verkruimel hierover evt. de geitenkaas.

Heerlijk!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s