Linzencurry

Image

Na een paar avonden wat meer Hollandse kost te hebben gegeten, had ik vanavond echt eens zin in een wat exotischer gerecht. Wij, mijn man en ik, houden van gekruid eten, maar voor onze kinderen is het al gauw te pittig, of te uitgesproken. Hoe kun je ze toch mee laten genieten en ze laten wennen aan andere smaken?
Deze romig linzencurry leent zich hier uitstekend voor. Het is een geurig en kleurig gerecht en ondanks de kruiden niet te pittig en dus heel geschikt voor jonge eters. Een lekker en gezond gerecht, waarin je bovendien het vlees totaal niet mist.

Het recept is van planteneter Boele Ytsma en wat ons betreft absoluut een blijvertje!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 el (koudgeperste) kokosolie
  • 15 g gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 (winter)wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 blik (gesneden) tomaten
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • klein beetje stevia
  • 80 ml kokosmelk
  • pot linzen

Maak met de keukenmachine een pasta van de gemberwortel, knoflook en ui of snij deze in heel fijne stukjes.
Snij de wortel in dunne schijven en de paprika in repen. Verwarm olie en roerbak het pastamengsel even op een hoog vuur. Voeg de paprika toe en laat deze even meebakken. Voeg de wortel toe en meng alles samen. Giet ongeveer 250 ml water in de pan en laat de groenten sudderen in het vocht, de eerste 5 minuten met een deksel op de pan en daarna nog enkele minuten zonder deksel, totdat de wortel gaar. Voeg nu de tomaten uit blik, linzen, kokosmelk, kruiden, zout en stevia erbij. Roer even door en laat de curry op een zacht vuur even doorsudderen. Serveer de curry met rijst of quinoa.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s