Vanavond hebben we deze heerlijke Indiase curry gegeten. Rijk gekruid, maar niet té pittig en dus geschikt voor jong en oud.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool in roosjes
- 1 el kokosolie
- 1 teentje knoflook
- 1 grote ui
- 1 tl gember (geraspt)
- 1 tl kurkuma
- 1 el korianderpoeder
- 2 kardemoms (open)
- 200 ml kokosmelk
- 1 pot kikkererwten
- 2 grote tomaten in blokjes
- peper/zout
Kook de bloemkool gaar in water met wat zout. Giet hierna af.
Bak de ui, de knoflook en de gember in de kokosolie tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg daarna de kruiden toe en de kokosmelk en bak dit 3-4 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak nog eens 3-4 minuten. Voeg tot slot de kikkererwten en de bloemkool toe en laat nog 3-4 minuten zachtjes pruttelen.
Heerlijk met (basmati)rijst.
Lijkt me heerlijk! Vooral die combinatie met kikkererwten lijkt me goed.
Groet!
Verstuurd vanaf mijn iPhone