Bloemkool-tomaten-kikkererwtencurry

 Image

Vanavond hebben we deze heerlijke Indiase curry gegeten. Rijk gekruid, maar niet té pittig en dus geschikt voor jong en oud.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 tl gember (geraspt)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el korianderpoeder
  • 2 kardemoms (open)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 pot kikkererwten
  • 2 grote tomaten in blokjes
  • peper/zout

IMG_5324Kook de bloemkool gaar in water met wat zout. Giet hierna af.
Bak de ui, de knoflook en de gember in de kokosolie tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg daarna de kruiden toe en de kokosmelk en bak dit 3-4 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak nog eens 3-4 minuten. Voeg tot slot de kikkererwten en de bloemkool toe en laat nog 3-4 minuten zachtjes pruttelen.

Heerlijk met (basmati)rijst.

 

Advertenties

Een gedachte over “Bloemkool-tomaten-kikkererwtencurry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s