Tomaten-paprikasoep

Image

“Mama, als ik deze pan alleen voor mijzelf had, zou ik alles op krijgen”. Dat was het commentaar vanavond op deze tomatensoep.
Een heerlijke, eenvoudige soep die kan dienen als lunch- of voorgerecht, of als hoofdgerecht. In het laatste geval de hoeveelheden wel verdubbelen.

Lunch- of voorgerecht voor 4 personen:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 6 middelgrote trostomaten
  • 200 gram gegrilde paprika
  • 1/2 theelepel zout
  • (verse) basilicum en oregano
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml biologische groentebouillon
  • snufje kaneel
  • verse peterselie

IMG_5330Snij de tomaten en de paprika in blokjes en doe dit samen met de basilicum, de oregano en het zout in de blender. Pureer tot een gladde massa.
Snipper de ui en de knoflook en bak dit 3 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Schenk er dan het gepureerde tomaten-paprika mengsel bij en laat dit een paar minuten pruttelen. Voeg daarna de bouillon toe en roer door. Doe er de laurierblaadjes bij en een snufje kaneel en laat de soep een minuut of 15 op een zacht vuurtje koken. Strooi er bij het opdienen verse peterselie over.

Lekker met een warm stokbroodje.

Advertenties

Een gedachte over “Tomaten-paprikasoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s