Een groot deel van de Indiase bevolking eet vegetarisch en je vindt er een heel rijke verzameling smaakvolle groentengerechten. Ik haal daarom vaak inspiratie uit de Indiase keuken. Zoals dit romige linzengerecht.
Ingrediënten:
- 1 kop rode linzen
- 1 tl (keltisch) zeezout
- 3/4 tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder (optioneel)
- 7,5 dl water
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 tl geraspte gember
- 1 grote tomaat of 2 kleine
- 2 tl garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
- 1-2 el kokosroom, of sojaroom
- 2 el verse koriander
- extra groenten, bijv. spinazie, wortel, zoete aardappel
Kook de linzen met zout, kurkuma, chilipeper (optioneel) en water ongeveer 20 minuten.
Giet af.
Bak de ui, samen met de knoflook en de gember kort. Voeg dan de stukjes tomaat toe en bak mee totdat ze zacht zijn. Nu kunnen ook de extra groenten worden toegevoegd, zoals verse spinazie, (voorgekookte) wortel of zoete aardappel. Roer hierna de linzen door het mengsel en voeg garam masala, de room en de koriander toe.
Serveer met rijst, of met chapati’s/papadums
Dit gerecht is ontzettend lekker! Lio heb al 3 keer gemaakt!