Romige linzen

IMG_5358

Een groot deel van de Indiase bevolking eet vegetarisch en je vindt er een heel rijke verzameling smaakvolle groentengerechten. Ik haal daarom vaak inspiratie uit de Indiase keuken. Zoals dit romige linzengerecht.

Ingrediënten:

  • 1 kop rode linzen
  • 1 tl (keltisch) zeezout
  • 3/4 tl kurkumaIMG_5356
  • 1 tl chilipoeder (optioneel)
  • 7,5 dl water
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 grote tomaat
  • 2 tl garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
  • 1-2 el kokosroom, of sojaroom
  • 2 el gehakte koriander

Kook de linzen met zout, kurkuma, chilipeper (optioneel) en water ongeveer 20 minuten.
Giet af.
Bak de ui, samen met de knoflook en de gember kort. Voeg dan de stukjes tomaat toe en bak mee totdat ze zacht zijn. Roer de linzen door het mengsel en voeg garam masala, de room en de kruiden toe.

Serveer met rijst, of met chapati’s/papadums

Advertenties

Een gedachte over “Romige linzen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s