Penne met knoflook

 Image

Vanavond aten we dit lekkere pastagerecht. Romig, maar toch mager en zuivelvrij. En heel eenvoudig te maken.

Benodigdheden:

  • 400 à 500 gram penne (of andere pasta)
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 el kokosolie (ontgeurd)
  • 2 sjalotjes, in schijfjes
  • 4 grote knoflookteentjes
  • zeezout en zwarte peper
  • 4 theelepels maizena
  • 500 ml ongezoete amandelmelk
  • basilicum

Verwarm de oven voor op 175 graden en smelt de kokosolie in een pannetje. Halveer de tomaatjes, doe ze in een kleine ovenschaal en besprenkel ze met de olie en met zeezout. Rooster 10 minuutjes in de oven.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat kokosolie in een pan, voeg de ui en de knoflook toe met wat zout en peper en bak ongeveer 3-5 minuten.
Doe hier de maizena bij en roer goed door. Voeg dan in kleine scheutjes de amandelmelk toe en blijf goed doorroeren zodat geen klontjes ontstaan. Blijf koken totdat de saus is ingedikt.
Voeg nog wat zout, peper en basilicum toe naar smaak.
Giet de pasta af en roer door de saus, samen met de tomaatjes.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s