Pasta met huisgemaakte pesto

IMG_5441

Zelfgemaakte pesto is niet alleen heel erg lekker, maar je weet ook nog eens dat je pesto puur is en zonder ongewenste toevoegingen.
Vanavond maak ik pasta met pesto en geroosterde cherrytomaatjes.

De pesto (voor 4 personen) maak je zo:

  • 80 gram pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken voor een zuivelvrije variant)
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram verse basilicum
  • 6 el olijfolie
  • snufje zout

Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat ze goed afkoelen.
Doe de knoflook, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten in de keukenmachine en maal ze fijn.
Voeg dan de basilicum en de olijfolie met een snufje zout toe en maal nog even kort tot een mooie pesto ontstaat.

Kook intussen de pasta en rooster de tomaatjes in de oven.
Schep de tomaatjes en de pesto door de pasta.

IMG_5442

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s