Vegetarische risotto met courgette

IMG_5453

Mijn man had twee reuzencourgettes uit ons eigen moestuintje geoogst, dus hoogste tijd om dat in een lekker recept te verwerken. Mijn broer bracht me vervolgens op het idee om risotto te maken.
Het resultaat was heerlijk! Mijn kinderen zijn normaal gesproken niet zo dol op courgette, maar, zo zeiden ze, op deze manier vonden ze het wel heel lekker.

IMG_5448Voor 4 personen:

  • 400 gr risotto
  • 1200 ml biologische groentebouillon
  • 1 ui
  • el kokosolie
  • 1 courgette
  • bakje champignons

Maak in een pan de bouillon klaar.
Snij de ui in kleine stukjes. Verhit in een brede, lage pan de kokosolie en bak de ui kort. Doe dan de risotto in de pan en bak mee totdat de risotto glazig is.
Schenk nu een soeplepel bouillon bij de risotto en roer door. Als de bouillon is opgenomen voeg dan een nieuwe lepel toe. Doe dit net zo lang totdat de risotto beetgaar is. De risotto moet hiervoor ongeveer 20 minuten garen.
Snij de courgette in de lengte in vieren en daarna in dunne schijfjes. Roer door de risotto heen en laat een paar minuten meekoken.
Snij de champignons in plakjes en bak ze kort in een koekenpan met wat kokosolie.
Doe de champignons bij de risotto.

Bestrooi de risotto tot slot met wat parmezaanse kaas of met edelgistvlokken voor een zuivelvrije variant.

IMG_5455

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s