Bloemkool-avocadosoep

IMG_5490

Ik wilde eens wat anders met mijn bloemkool doen en aangezien er hier een aantal enthousiaste soepliefhebbers rondlopen was ik blij om op het recept van deze bloemkool-avocadosoep te stuiten.
De soep vult goed en kan in combinatie met wat stokbrood makkelijk als hoofgerecht dienen.

Ingrediënten:

  • 1 kleine ui, gesIMG_5487nipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 tl kokosolie
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 avocado
  • 1200 ml biologische groentebouillon
  • 1 tl kurkuma
  • sap van een halve citroen
  • kruiden, peper en zout naar smaak

Bak in een ruime pan de ui en de knoflook kort in de kokosolie. Voeg de kurkuma toe en bak een minuut of 2 à 3. Schenk dan de bouillon erbij en doe de bloemkool bij de bouillon.
Laat ongeveer 20 minuutjes sudderen.
Voeg als de bloemkool zacht is de avocado toe en pureer alles met een staafmixer.
Doe er tot slot het citroensap en peper/zout en kruiden naar smaak bij.

Lekker met warm stokbrood of een frisse salade.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s