Huisgemaakte bramenjam

IMG_5484

De kinderen hadden de afgelopen dagen heel wat bramen buiten geplukt en ze wilden daar graag jam van maken. Ik wilde proberen om dat zonder geraffineerde suiker te doen en heb gekozen om te zoeten met agave siroop. De jam smaakt erg lekker, maar mag wat mij betreft wat dikker. Dit kun je oplossen door Agar agar te gebruiken (te koop bij de Toko), dus dat ga ik maar eens in huis halen.

Ik heb gebruikt:

  • 600 gram bramen
  • 200 ml agave siroop

IMG_5482Was de bramen en laat ze goed uitlekken. Pureer ze in de blender of prak met een vork voor een jam met wat meer stukjes.
Doe de bramen in een pannetje en breng aan de kook. Voeg dan de siroop toe en breng aan de kook. Op dit moment kun je de agar agar toevoegen (1 zakje van 4 gram). Laat hierna nog een half uur doorpruttelen.
Giet de jam in een potje en laat afkoelen zonder deksel.

Bewaar de jam hierna in de koelkast.

Advertenties

5 gedachtes over “Huisgemaakte bramenjam

  1. Anne-Marie zegt:

    Hoi Fiona,

    Hoe komen jullie nu al aan bramen? Groeien ze in Utrecht misschien sneller dan hier bij ons?

    Recept klinkt goed; ik moet echt wachten tot augustus helaas… 🙂

    Gr,

    Anne-Marie

  2. Iris zegt:

    Ik loop bij je weg, en denk: stond er mou 04 2013, in dat geval zou ik t maar weggooien! Dat is wel meer dan een paar maandjes. Sorry!

    Iris

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s