Cashew-wortelsaus

IMG_5493

Een heerlijke, gezonde saus, die goed kan dienen als vervanger voor kaassaus. Over de aardappelen, de groenten, of koud als dipsaus. En het heeft een stuk minder calorieën dan de meeste kaas of dipsauzen, maar smaakt net zo lekker!

Nodig voor de saus:

  • 720 ml water
  • 45 gram rauwe cashewnoten
  • 1 wortel (ongeveer 80 gram)
  • 2 1/2 tl uienpoeder (of verse ui)
  • 1/4 tl knoflookpoeder (of verse knoflook)
  • 2 tl zout
  • 1 el citroensap
  • 1 el Tahin (sesampasta)
  • 1 el kokosolie (ontgeurd)
  • 3 el maizena

IMG_5494

 

Doe 240 ml water en de ingrediënten van de cashews tot en met de tahin bij elkaar in de blender en blend tot een glad geheel. Doe er dan de kokosolie en de maizena bij en blend nog even verder.
Schenk het mengsel in een steelpan en doe het resterende water in de blender. Blend de blender schoon en schenk het water bij de rest van de saus. Breng de saus onder goed roeren aan de kook, draai dan de pit laag en laat, onder af en toe roeren, nog even doorsudderen totdat een dikke, stevige saus ontstaat. De saus kan warm of koud worden gebruikt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s