Couscoussalade met tomaat en avocado

20180405_190956

Deze maaltijdsalade is werkelijk helemaal het einde!
Ik was erg verrast hoe goed de smaken combineren. En zo eenvoudig te maken.
Het recept is ruim voldoende voor een maaltijd voor 2 personen, als bijgerecht kun je er met het hele gezin van genieten.

Wat heb je nodig:

  • 250 gram couscous
  • 4 tomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 75 gram rucola
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Herbamare (kruidenzout)
  • peper

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.

Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes lichtbruin.
Snij de tomaat en de avocado in blokjes en de lente-ui in ringetjes.

Schep de tomaat, de ui, de rucola en avocado door de couscous.
Pers de citroen hierover uit en verdeel de eetlepels olijfolie erover.
Strooi er wat Herbamare en kruidenzout overheen en tot slot de pijnboompitjes.

Goed door elkaar scheppen en de salade is klaar.

20180405_190807

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s